Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας

Σχολική χρονιά: 2009-2010

Για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργάστηκαν:

  1. ο καθηγητής Μπιτζένης Δημήτριος ΠΕ18.01 (Γραφικών Τεχνών) και
  2. ο καθηγητής Δημητριάδης Σάββας ΠΕ 12 (Ηλεκτρονικός)

Σύντομη περιγραφή του προγράμματος:

Η ομάδα Αγωγής Σταδιοδρομίας του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, αποτελούμενη από μαθητές της Β΄ τάξης και της Γ’ τάξης της ειδικότητας των Ηλεκτρονικών και των Γραφικών τεχνών. αποφασίσε να ασχοληθεί με το θέμα ‘Γνωρίζοντας τις Ειδικότητες των επαγγελμάτων των Ηλεκτρονικών’, για να γνωρίσουν οι μαθητές την συγκεκριμένη ειδικότητα.

Η ηλεκτρονική είναι μια ΄θεωρητικά΄ νέα επιστήμη η οποία έχει βάση την φυσική και τα μαθηματικά. Τα ηλεκτρονικά βρίσκονται παντού στη ζωή μας, από τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και video players μέχρι και ηλεκτρονικούς υπολογιστές τα κινητά τηλέφωνα, ακόμα και στην ρομποτική υπάρχουν τα ηλεκτρονικά.

Ένας ηλεκτρονικός έχει πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις στον χώρο εργασίας, δηλαδή έχει πολλές επιλογές για το που θα τείνει ο κάθε απόφοιτος ανάλογα με τις παραμέτρους που έχει ορίσει ο καθένας για το μέλλον του.

Δραστηριότητες:

Κατά την διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές ενημερώθηκαν από επαγγελματίες του χώρου για τις συνθήκες εργασίας τις επαγγελματικές διεξόδους, τις τάσεις και τις προοπτικές στην απασχόληση.
Οι μαθητές στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου ενημερώθηκαν πλήρως για τις κατευθύνσεις του επαγγέλματος τις τάσεις στην απασχόληση.

Παραδοτέα του προγράμματος

  1. Cd (πιέστε πάνω στην εικόνα για να ανοίξει)
    ilektronikoi